the food

Wedding Updates

The last time I wrote about the wedding preparation is around October, if I’m not mistaken. So let’s recheck what we’ve done in around 5 months….

The Venue

Alhamdulillah. Everything seems well and smooth in venue thingy. We finally decide to book the third ballroom, consider the number of guest we invite. We’ll invite around 800-1000 invitation (still negotiating with my daddy) and it’ll make the guest around 1600-2000 people.

The Decoration

I finally met Pak Dendy again yesterday and talking about the wedding decoration and concept. I think my concept hasn’t change from the last several months. I still want a javanese-simply-but-glamourous concept. Still want wood element and ethnic atmosphere. And since the IICC’s carpet is already sooo fully patterned, I want just two extras colors in the wedding (beside the wood color, of course). I want white and peach roses.

The Catering

I still hadn’t have a chance to meet Mbak Nina again and sadly when we met Mas Sony, we heard that Bu Rosa has passed away. She seemed sick the last time we met her. This become a note that me and my mommy should pay a visit to Mbak Nina soon, to arrange the menu and give our condolences.

The Documentation

Mas Sony is been very-very-very helpful and cooperative. Thank God we tie a deal with him a long ago. In fact we made a deal with him when we still have a wedding plan at Royal Hotel. Fortunately Mas Sony is also a partner at IICC, so we don’t have to find another vendor.

The Entertainment

IICC also has partners in entertainment. I didn’t see Sony Entertainment on the brochure I got from Bu Inne. But fortunately my friend told me that she also use Sony Entertainment and Mas Sony will pay the charge etc to IICC. We made a deal to use the accoustic entertainment (vocal, grand piano, saxophone, bass, and…..I don’t remember, haha). We get a good deal and great price. Yeay!

The Invitation

My invitations are done last week! I loooove them. The design and everything are all I want. But I haven’t check them one by one, since their color are off white and I’ll give them dirt and stain. I’ll check them when I put the name label then.

The Dukun Manten

Tante Ely is been veryyy helpful. She give many advice to us and have teach us how to do sungkeman. We still have to do some fitting and finalize the wedding costume. I’ll do that later, hemm…

The Souvenir

Beside Moments To Go, we also will give another souvenir for the guests. My mommy told me to find kipas spanyol, which my daddy and Abi not too agree because of the noisy pattern. My daddy and Abi both prefer kipas cendana, which more njawani for them. Last weekend, me and Abi finally pay a visit to Pasar Mester Jatinegara. After fighting the bad traffic jam (everywhere!), get loss because of tukang bajaj, and we finally get (and agree) what we want with the price and packaging we want. Yeay again!

What else what else what else?

I’ll update some again soon. It’s lunch time and I have to do my stomach duty.

Ciao.

Ngga sengaja test food

Setelah memutuskan kalau mau pakai Royal Ballroom sebagai wedding venue kita, gue mulai menyusun menu apa aja yang kira-kira bakal kita hidangkan. Ohya, buat catering ini udah dapet dari Royal yaa.. Sebenernya sih justru venue-nya yang dapet. Jadi dengan harga sekian per-pax dan pemesanan minimal sekian pax, kita udah dapet venue dan entertainment juga lho. Lumayan canggih kan? Buat detail apa aja yang udah didapet dari Royal gue jelasin kapan-kapan yaa.. Hihi.

Demi menambah kekukuhan hati pasangan broomzilla ini, Mas Ismail mengundang kita buat dateng ke acara wedding yang bakal diadain di Royal. Kitapun setuju aja. Mau liat real preformance-nya si Royal Ballroom. Berangkatlah gue dan Abi.

Begitu sampe, kita langsung disambut Mas Ismail dan langsung diajak puter-puter. Rada ngga enak juga sih, tapi udah saatnya pasang muka tembok. Untungnya kawinan kali ini ngga terlalu rame. Kata Mas Ismail cuma 300 pax alias 150 undangan. Soalnya pengantennya sebenernya udah pernah buat resepsi di Jakarta. Acara hari ini cuma buat tamu-tamu Bogor yang ngga bisa dateng ke Jakarta waktu itu.

Acaranya bernuansa simpel, minimalis, didominasi warna putih, suasananya romantis gitulah. Walaupun pakai pakaian adat Lampung, tapi buat prosesinya sendiri ngga terlalu kental adat Lampungnya.

Puas ngeliat ballroom, Mas Ismail menggiring kita ke Royal Buitenzorg Restaurant. Kita diundang makan siaaang, cihuy! Menunya pun sama kaya yang dipesen si penganten. Cuma kita makan dari jatah resto dan makannya di resto. Jadi semoga ngga ngeganggu ataupun ngabisin jatahnya para tamu yaa…

Ini beberapa makanan yang kita coba:

1. Nasi goreng ikan asin

Enyaakkk. Nasi gorengnya passss. Ngga terlalu lembek atau terlalu kering. Me and Abi likey. I think we’re gonna have it in our menu.

20130831_120333

 

2. Cah bakso dan brokoli

Hmm. Enak sihhh. Cuma kita masih penasaran sama sayur lainnya yang ada di pilihan menu. Kayanya lebih seru, haha.

20130831_120336

 

3. Daging sapi balado

Ini gue dan Abi kurang suka. Menurut gue terlalu kering. Menurut Abi kurang kering. Lha piye tho? Intinya kurang suka, haha. Mari kita semedi nentuin menu daging!

20130831_120349

 

6. Gurame asem manis pedas

Enyaaakkk! Kita sukaaaa. Rasanya pas semuanya. Dagingnya juga pas masaknya. Crunchy di luar tapi dalemnya empuk. Nomnommmm..

20130831_120345

5. Fu yung hai

Kalo yang ini gue dan Abi ngga coba, hahaha. Kalo gue kan alesannya alergi telor. Kalo Abi dia mau sisain space buat makanan lain. Jadi broomzilla ngga bisa comment yaa.. Tapi keliatannya sih enak….

20130831_120352

6. Fruit salad

Ini juga kita ngga nyoba. Soalnya buah paling rasanya gitu-gitu aja kan? Hahaha. Tapi kan padahal rasa saosnya bisa beda. Next time deh yaa..

20130831_120444

 

7. Salad entah apa

Ini aneka salad entah apa. Yang juga ngga gue dan Abi coba dengan alasan yang sama dengan kenapa kita ngga coba fruit salad.

20130831_120449

 

8. Aneka dessert

Juga ngga kita coba, walaupun tampak sangaaaat menggoda, huhu.

20130831_120438

 

9. Soup kimlo

Ini gue coba tapi Abi ngga. Rasanya enyaaak. Soun-nya dimasak pas, ngga lembek dan ngga kematengan. Me likey. Tapi kayanya pilihan lain buat kategori soup juga enak-enak.

20130831_120416

 

10. Pudding dan cocktail

Juga ngga gue dan Abi coba. Takut kekenyangan, hahaha. Tapi sih tampak nikmat dan segar yaa…

20130831_120409

 

11. Air putih dan jus jeruk

Kalo yang ini kita cobaaaa. Air putih ya begitulah rasanyaaa. Tapi jus jeruknya endang bambang cyinnn. Seger banget dan jelas bukan dari jus kemasan. Manisnya juga oke dan ngga berlebih.

20130831_120418

 

12. Aneka sambel dan kecap

Tentunya juga ngga kita cobaaaa hahaha. Abis ini kita mau kencan lagi. Ngga lucu kalo mules-mules deeeh. Tapi sepertinya lengkap dan enak.

20130831_120357

 

Begitulah review yang ngga begitu meyakinkan dari kita. Semoga kita bisa liat nikahan di Royal lagi yaaa….dan tentunya ikutan makan lagi. Huahahaha.