Month: March 2014

Dekor-dekoran…

Makan siangnya udah selesaaaai…

Sebenernya ngga makan siang sih. Thanks to bekel dari mama, gue masih cukup kenyang dan cukup ngemil lagi aja. Kalo ngemil sebenernya belum kenyang dong? Ya pokoke begitulaah..

Kemarin (Minggu) akhirnya gue ketemu sama Pak Dedy, setelah gagal mau ketemuan Sabtunya. Kita janjian di rumah kakaknya di daerah Bangbarung. Basically sih ngomongin konsep dekorasi yang gue mau. Yang mana ngga berubah juga dari terakhir kali gue ketemu dia, yaitu sekitar 5 bulan yang lalu.

Kira-kira begini dekor gue…

Pelaminan

model gebyok_4Kira-kira kaya begini yang gue mau. Pelaminan gebyok cokelat dengan nuansa bunga putih dan salem/peach. Gue emang cuma mau dua warna itu aja, biar ngga terlalu rame. Yang jelas gue pesen Pak Dendy untuk ngerenggangin jarak kursi pelaminan mempelai sama orang tua, biar ngga kesannya numpuk di tengah, biar kesannya pelaminannya gede gituu, hehe.

Buat mini garden di depan pelaminan, gue order yang simpel dan minimalis aja. Gue ngga terlalu concern ke masalah mini garden. Percaya aja deh ke Pak Dendy *fingers crossed*.
Standing Flower
standing flower_5
standing flower_4
standing flower_3
standing flower_2
Ini yang aku mauuu.. standing flower yang ada lampu antiknya gitu, biar kesannya makin njawani banget, hehe. Gue juga pesen bunga mawar putih dan salem/peach, tetep sesuai temanya. Pak Dendy alhamdulillah menyanggupi. Yang banyak dan seger ya pak bunganyaaa..
Area VIP dan Keluarga
pagar vip dan keluarga
Untuk area VIP dan keluarga, kata Pak Dendy biasanya catering yang atur. So, dia akan koordinasi dulu sama Mbak Nina. Yang jelas gue sih maunya pager yang minimalis gitu, biar ngga terlalu rame kesannya.
Pergola/Wedding Gate
pergola kayu_1
Buat pergola/wedding gate, gue mau nuansa kayu biar cocok sama pelaminan dan tema keseluruhannya. Gue juga minta ada lampu antik yang ngegantung. Pak Dendy katanya bisaaa, semoga bagus ya jadinyaaa..
Big Screen
big screen_1
Untuk frame big screen, gue lagi-lagi pasrah mau dibuat kaya gimana sama Pak Dendy. Yang penting bagus dan sesuai tema ajalah. Sampe di sini gue merasa sebagai calon manten yang mudah pasrah dan berserah, hahaha.
Entertainment Stage
entertainment_1
Kata Pak Dendy sih masalah entertainment stage itu dari IICC apa Mas Sony gitu. Gue kurang paham deh, nanti coba nanya lagi. Tapi kalau ada, gue maunya yang simpel aja, kaya di atas gitu bolehlaaah..
Area Penerima Tamu
penerima tamu_2
penerima tamu
Untuk area penerima tamu juga gue pasrahin ke Pak Dendy, dibuat yang cocok dan bagus ajalaah. Buat gue sih yang penting masuk tema dan bagus. Ngga bawel sayanyaaa..
Photo Gallery
photobooth decoration
Ini juga area yang akan berfungsi sebagai background dari Moments To Go. Kalo di sini gue lumayan concern. Gue pesen buat pake nuansa jawa banget dan ada gunungan macem gitu. Ini gue ambil contoh dari Mawar Prada dan kayanya Pak Dendy cukup familiar sama Mawar Prada.
Apalagi yaa? Kayanya itu dulu deh. Gue juga masih mau minta layout ke Pak Dendy. Semoga jadinya bagus dan cocok yaaa.
Udah Maret. Musti banyak berdoa….dan pasrah.
Ciao.

Advertisements

Wedding Updates

The last time I wrote about the wedding preparation is around October, if I’m not mistaken. So let’s recheck what we’ve done in around 5 months….

The Venue

Alhamdulillah. Everything seems well and smooth in venue thingy. We finally decide to book the third ballroom, consider the number of guest we invite. We’ll invite around 800-1000 invitation (still negotiating with my daddy) and it’ll make the guest around 1600-2000 people.

The Decoration

I finally met Pak Dendy again yesterday and talking about the wedding decoration and concept. I think my concept hasn’t change from the last several months. I still want a javanese-simply-but-glamourous concept. Still want wood element and ethnic atmosphere. And since the IICC’s carpet is already sooo fully patterned, I want just two extras colors in the wedding (beside the wood color, of course). I want white and peach roses.

The Catering

I still hadn’t have a chance to meet Mbak Nina again and sadly when we met Mas Sony, we heard that Bu Rosa has passed away. She seemed sick the last time we met her. This become a note that me and my mommy should pay a visit to Mbak Nina soon, to arrange the menu and give our condolences.

The Documentation

Mas Sony is been very-very-very helpful and cooperative. Thank God we tie a deal with him a long ago. In fact we made a deal with him when we still have a wedding plan at Royal Hotel. Fortunately Mas Sony is also a partner at IICC, so we don’t have to find another vendor.

The Entertainment

IICC also has partners in entertainment. I didn’t see Sony Entertainment on the brochure I got from Bu Inne. But fortunately my friend told me that she also use Sony Entertainment and Mas Sony will pay the charge etc to IICC. We made a deal to use the accoustic entertainment (vocal, grand piano, saxophone, bass, and…..I don’t remember, haha). We get a good deal and great price. Yeay!

The Invitation

My invitations are done last week! I loooove them. The design and everything are all I want. But I haven’t check them one by one, since their color are off white and I’ll give them dirt and stain. I’ll check them when I put the name label then.

The Dukun Manten

Tante Ely is been veryyy helpful. She give many advice to us and have teach us how to do sungkeman. We still have to do some fitting and finalize the wedding costume. I’ll do that later, hemm…

The Souvenir

Beside Moments To Go, we also will give another souvenir for the guests. My mommy told me to find kipas spanyol, which my daddy and Abi not too agree because of the noisy pattern. My daddy and Abi both prefer kipas cendana, which more njawani for them. Last weekend, me and Abi finally pay a visit to Pasar Mester Jatinegara. After fighting the bad traffic jam (everywhere!), get loss because of tukang bajaj, and we finally get (and agree) what we want with the price and packaging we want. Yeay again!

What else what else what else?

I’ll update some again soon. It’s lunch time and I have to do my stomach duty.

Ciao.

A long while!

Yap.

It’s been a very long while since my last writing. Howdy you, people?

These last 2 months I’ve been struggling back and forth bogor-jakarta-bogor. Yessss… I am officially an employee now! A probation one, but still finally the efforts have been paid off. I’ll tell you about my job later. Since it’s sunday evening already, I’m not in the mood talk about work, hehe.

And fellaaasss.. it is March already! Feels like it’s still November or December. The big fat day is only a matter of weeks. 6 weeks to he exact. 5 months ago, I felt like have done most of my wedding list. Now, I feel like there are many big loop holes in my preparations. I haven’t done this and that. Haven’t thought about this and that. Suddenly details poop into my head. Neck pain, neck pain.

How about abi? He’s fine and we’re doing fine. Still meet regularly only on weekend. Both still busy on working hours and too tired to chat at night. Still throwing arguments and picking fights (me, mostly) about wedding things. But still, above everything else, we are still really-really-really in love, hihi.

It is 9.30 pm and I already feel so sleepy. What a baby. I used to sleep at least on 11. Surely it’s all about being an employee, and not aging *fingers crossed*. I’ll write again soon. I promise. In fact I’m in a state where I need to talk freely about anything I can’t share to others. If you know what I mean.

So, I’ll smell you later!

image